ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ - Αμέτρητα χιλιόμετρα ΑιγαίουΔείτε ΠερισσότεραΠΑΡΑΛΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ - Αμέτρητα χιλιόμετρα Αιγαίου
Αποστάγματα Καρδάση στον ΤύρναβοΣτην καρδιά του Θεσσαλικού κάμπου, ανάμεσα στους αμπελώνες του Τυρνάβου, η οικογένεια Καρδάση, με βαθιές ρίζες στην καλλιέργεια της αμπέλου και την τέχνη της απόσταξης, συνεχίζει μια παράδοση που κρατά περισσότερο από έναν αιώνα.
Η ιστορία της οικογένειας Καρδάση ξεκινά στις αρχές του 20ού αιώνα, όταν οι πρόγονοι ασχολούνταν με το εμπόριο κρασιού και την καλλιέργεια αμπελιών. Το 1924 αποκτούν τον πρώτο τους άμβυκα, δίνοντας το έναυσμα για μια μακρά πορεία στην παραγωγή τσίπουρου. Για δεκαετίες, το τσίπουρο διακινούνταν χύμα, μέχρι το 1989, όταν θεσμοθετήθηκε η δυνατότητα εμφιάλωσης, ανοίγοντας νέους ορίζοντες για την οικογενειακή επιχείρηση, μια εξέλιξη που αρχικά αντιμετωπίστηκε με επιφυλακτικότητα από το κοινό, που συνέδεε την εμφιάλωση με «βιομηχανοποίηση». Ωστόσο με την επίσημη ίδρυση της το 1991, η αποσταγματοποιία-ποτοποιία Καρδάση κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών με τη προσήλωση στην ποιότητα, τη χρήση αγνών πρώτων υλών και τον αυστηρό ποιοτικό έλεγχο. Καθετοποιημένη παραγωγή με σεβασμό στη φύσηΟι σύγχρονες εγκαταστάσεις της επιχείρησης βρίσκονται στο 5ο χλμ. Τυρνάβου – Λάρισας, περιβαλλόμενες από ιδιόκτητο αμπελώνα 15 στρεμμάτων. Συνολικά, η οικογένεια καλλιεργεί 127 στρέμματα με ελεγχόμενη χρήση φυτοφαρμάκων και οργανική λίπανση από υπολείμματα της απόσταξης. Όλη η παραγωγική διαδικασία είναι καθετοποιημένη, διασφαλίζοντας ποιοτική συνέπεια από το αμπέλι μέχρι την ετικέτα.Η εταιρεία έχει επενδύσει στον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό και εφαρμόζει πιστοποιημένα συστήματα ασφάλειας τροφίμων (ISO 22000 και FSSC 22000), διατηρώντας υψηλό επίπεδο υγιεινής και ασφάλειας.Image Ετικέτες με χαρακτήρα και βραβεύσειςΤα προϊόντα Καρδάση έχουν διακριθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς, αποσπώντας χρυσά μετάλλια και υψηλές κριτικές. Εκτός από την ελληνική αγορά, εξάγονται σε περισσότερες από δέκα χώρες ανά τον κόσμο, όπως ΗΠΑ, Καναδά, Κίνα, Ισραήλ, Αγγλία και Αυστρία.Ανάμεσα στις πιο ξεχωριστές δημιουργίες της αποσταγματοποιίας περιλαμβάνονται:Distiller’s Choice 2021 - Ένα εξαιρετικό παλαιωμένο απόσταγμα που ωρίμασε τρία χρόνια σε γαλλικά βαρέλια 200 λίτρων (heavy toasted). Η εσοδεία του 2017 εμφιαλώθηκε σε μόλις 536 φιάλες, με πλούσια αρώματα καβουρδισμένων ξηρών καρπών, δαμάσκηνου, κανέλας και βουτυρένια υφή.Παλαιωμένο Τσίπουρο Καρδάση - Από μοσχάτο Τυρνάβου, ωριμάζει 18-24 μήνες σε γαλλικά και αμερικανικά δρύινα βαρέλια, αποκτώντας φίνα αρώματα, πλούσια γεύση και μακριά, σύνθετη επίγευση. Πίνεται σκέτο σε τουλίπα ή old fashioned ποτήρι με ξηρούς καρπούς και bitter σοκολάτα.Golden Harvest- Ένα λευκό απόσταγμα υψηλής ποιότητας από σταφύλια Μοσχάτου Αμβούργου που καλλιεργούνται από το 1958. Παράγεται από επιλεγμένο μεσαίο κλάσμα της απόσταξης, με έντονα αρώματα εσπεριδοειδών και floral χαρακτήρα. Ιδανικό για καθαρή απόλαυση ή για χρήση στη σύγχρονη mixology.Golden Recipe – 100% Dry Ouzo – Ένα ιδιαίτερο απόσταγμα που βασίζεται σε συνταγή σχεδόν 100 ετών, κληροδότημα των παππούδων Καρδάση από την εποχή της Μικρασιατικής Εκστρατείας. Περιέχει 16 βότανα και σπόρους, χωρίς προσθήκη ζάχαρης, με φυσική γλυκύτητα και αρωματική πολυπλοκότητα.Τσίπουρο Χωρίς Γλυκάνισο - Το κλασικό τσίπουρο της οικογένειας, από μαύρο Μοσχάτο Τυρνάβου, χωρίς προσθήκη γλυκάνισου, με αρώματα ρόδων, βατόμουρου, ροδάκινου και εσπεριδοειδών. Σερβίρεται ιδανικά σκέτο στους 12-15°C, συνοδεία ελληνικών μεζέδων.Τσίπουρο με γλυκάνισο - Η παραδοσιακή εκδοχή του τσίπουρου Τυρνάβου, με γλυκάνισο, φέρει τη σφραγίδα της οικογένειας Καρδάση και παραμένει πιστό στις ρίζες της περιοχής. Με φυσικά αιθέρια έλαια, ήπιο χαρακτήρα και ισορροπημένη γλυκύτητα, αναδεικνύει το άρωμα του γλυκάνισου χωρίς να καλύπτει τον πλούτο του αποστάγματος. Ιδανικό για να συνοδεύσει μεζέδες, θαλασσινά ή ψάρια, ή απλώς ως απεριτίφ.Aegean Distilled Dry Gin - Το πρώτο ελληνικό gin που αποστάζεται από αμπελοοινική αλκοόλη. Με συστατικά από τις ακτές του Αιγαίου – μαστίχα Χίου, εσπεριδοειδή Αργολίδας, δεντρολίβανο Κρήτης, δυόσμο από τις Σποράδες – προσφέρει μια μοναδική εμπειρία φρεσκάδας και νησιώτικης αύρας.Επίσκεψη στο αποστακτήριοΣτις εγκαταστάσεις της αποσταγματοποιίας Καρδάση, μπορείτε να γνωρίσετε από κοντά τη διαδικασία της απόσταξης, να περπατήσετε ανάμεσα στους αμπελώνες και να απολαύσετε γευσιγνωσίες μοναδικών αποσταγμάτων. Είναι μια εμπειρία που ενώνει την παράδοση, την αυθεντικότητα και τη σύγχρονη αισθητική στον κόσμο των αποσταγμάτων.ΠληροφορίεςΤοποθεσία: 5ο χλμ. Εθνικής Οδού Τυρνάβου – ΛάρισαςΤύρναβος, 40100, ΕλλάδαΤ/ +302492025250Email: info@tsipourokardasi.grWebsite: www.tsipourokardasi.gr Σχετικά TagsΤΥΡΝΑΒΟΣ - Τσίπουρο ευφραίνει καρδίαν...,ΟΛΥΜΠΟΣ - Η Ήρεμη Δύναμη της Θεσσαλίας,