Μεγάλο Μετέωρο - Ο ακρογωνιαίος ΠλατύλιθοςΔείτε ΠερισσότεραΜεγάλο Μετέωρο - Ο ακρογωνιαίος Πλατύλιθος
Ελένη Ψυχούλη – Η πρέσβειρα της Θεσσαλικής γαστρονομίαςΗ Ελένη Ψυχούλη είναι μια από τις πιο αναγνωρίσιμες φυσιογνωμίες της ελληνικής δημοσιογραφίας με ειδίκευση στη γαστρονομία και τον πολιτισμό. Γεννημένη στο Βόλο, διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με τη γενέθλια πόλη και τη θεσσαλική γη, την οποία αναδεικνύει με συνέπεια σε κάθε επαγγελματικό της βήμα.
Με την ταλαντούχα πένα της έχει γράψει για μεγάλα περιοδικά και εφημερίδες, όπως το Marie Claire, BHMAgourmet, Lifo, Athens Voice, Πρώτο Θέμα, ενώ έχει συνεργαστεί και παρουσιάσει τηλεοπτικές εκπομπές όπως το Chef στον Αέρα, Συνταγές Ψυχής (μια σειρά αφιερωμένη στο Πήλιο και τη Θεσσαλία), Ποπ Μαγειρική και άλλες. Η γεύση ως έκφραση πολιτισμούΓαλλομαθής και πολυταξιδεμένη, με σπουδές φιλολογίας, σκηνοθεσίας και πιάνου, για πολλά χρόνια βοηθός του γλύπτη Τάκη, η Ψυχούλη ξεχωρίζει για τη γνώση και την ευαισθησία με την οποία προσεγγίζει τη γεύση ως έκφραση πολιτισμού. Γράφει για γεύση, για χώρους, για ανθρώπινες σχέσεις, για ταξίδια και για όλα όσα ομορφαίνουν τη ζωή με τρόπο βιωματικό και άμεσο — φέρνοντας στο προσκήνιο πρόσωπα, ιστορίες και πρώτες ύλες που συχνά μένουν εκτός των προβεβλημένων αφηγήσεων. Η σχέση της με τη Θεσσαλία είναι άκρως δημιουργική. Μέσα από άρθρα, αφιερώματα και τηλεοπτικά γυρίσματα, έχει συμβάλλει καθοριστικά στην επανατοποθέτηση της Θεσσαλίας και ειδικά της Μαγνησίας στον χάρτη της γαστρονομικής Ελλάδας.Σήμερα, ζει και εργάζεται μεταξύ Βόλου και Αθήνας, ενώ συνεχίζει να γράφει, να μαγειρεύει, να δημιουργεί "είδη προικός", να κάνει εκπομπές και να εμπνέει.Όταν δεν εργάζεται, θα τη βρείτε στο σπίτι της, στο Προμύρι του Νοτίου Πηλίου που τόσο της μοιάζει.Σχετικά TagsΠΗΛΙΟ - Όνειρο Τεσσάρων Εποχών,