Ελένη Ψυχούλη – Η πρέσβειρα της Θεσσαλικής γαστρονομίας

Η Ελένη Ψυχούλη είναι μια από τις πιο αναγνωρίσιμες φυσιογνωμίες της ελληνικής δημοσιογραφίας με ειδίκευση στη γαστρονομία και τον πολιτισμό. Γεννημένη στο Βόλο, διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με τη γενέθλια πόλη και τη θεσσαλική γη, την οποία αναδεικνύει με συνέπεια σε κάθε επαγγελματικό της βήμα.

Ελένη Ψυχούλη – Η πρέσβειρα της Θεσσαλικής γαστρονομίας

Με την ταλαντούχα πένα της έχει γράψει για μεγάλα περιοδικά και εφημερίδες, όπως το Marie Claire, BHMAgourmet, Lifo, Athens Voice, Πρώτο Θέμα, ενώ έχει συνεργαστεί και παρουσιάσει τηλεοπτικές εκπομπές όπως το Chef στον Αέρα, Συνταγές Ψυχής (μια σειρά αφιερωμένη στο Πήλιο και τη Θεσσαλία), Ποπ Μαγειρική και άλλες.

 Η γεύση ως έκφραση πολιτισμού

Γαλλομαθής και πολυταξιδεμένη, με σπουδές φιλολογίας, σκηνοθεσίας και πιάνου, για πολλά χρόνια βοηθός του γλύπτη Τάκη, η Ψυχούλη ξεχωρίζει για τη γνώση και την ευαισθησία με την οποία προσεγγίζει τη γεύση ως έκφραση πολιτισμού. Η γραφή της είναι βιωματική και άμεση — φέρνοντας στο προσκήνιο πρόσωπα, ιστορίες και πρώτες ύλες που συχνά μένουν εκτός των προβεβλημένων αφηγήσεων.

Η σχέση της με τη Θεσσαλία δεν είναι μόνο συναισθηματική, αλλά και δημιουργική. Μέσα από άρθρα, αφιερώματα και τηλεοπτικά γυρίσματα, έχει συμβάλλει καθοριστικά στην επανατοποθέτηση της Θεσσαλίας και ειδικά της Μαγνησίας στον χάρτη της γαστρονομικής Ελλάδας.

Σήμερα, ζει και εργάζεται μεταξύ Βόλου - Αθήνας, ενώ συνεχίζει να γράφει, να μαγειρεύει, να κάνει εκπομπές και να εμπνέει, με τον ίδιο πάντα στόχο: να φέρει στο φως την αλήθεια του τόπου και της γεύσης, μέσα από μια αισθητική που ενώνει το τοπικό με το οικουμενικό.

Όταν δεν εργάζεται, θα τη βρείτε στο σπίτι της, στο Προμύρι του Νοτίου Πηλίου που τόσο της μοιάζει.

Σχετικά Tags

Κοντινοί προορισμοί

Ανακαλύψτε την ευρύτερη περιοχή