ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ - Αμέτρητα χιλιόμετρα ΑιγαίουΔείτε ΠερισσότεραΠΑΡΑΛΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ - Αμέτρητα χιλιόμετρα Αιγαίου
14 Μαΐου 202519 +2 βραβεία για τη Θεσσαλία στα Tourism Awards 2025Η Περιφέρεια Θεσσαλίας αναδείχθηκε Τιμώμενη Περιοχή στα Tourism Awards 2025, σε μια λαμπρή τελετή που συγκέντρωσε το σύνολο του ελληνικού τουριστικού οικοσυστήματος και πραγματοποιήθηκε στις 12/5/2025 στο ξενοδοχείο Grand Hyatt στην Αθήνα. «Η ανθεκτικότητα αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο στης αναπτυξιακής στρατηγικής μας» τόνισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας.Με στόχο την ενδυνάμωση του τουριστικού τομέα της Θεσσαλίας, η Περιφέρεια στήριξε τη συμμετοχή 30 επιχειρήσεων, φορέων και πρωτοβουλιών στα διακεκριμένα βραβεία. Το αποτέλεσμα ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητικό, καθώς η Θεσσαλία επέστρεψε με 19 βραβεία, καθώς και 2 τιμητικές διακρίσεις σε πρόσωπα που κάνουν το τόπο περήφανο.Τιμητικά Βραβεία Τα τιμητικά βραβεία δίνονται σε πρόσωπα που με τη δράση τους συμβάλλουν στην ενδυνάμωση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής. Ετσι, από τη Επιτροπή τιμήθηκαν ο γνωστός αγγειοπλάστης του Βόλου Βαγγέλης Ανετόπουλος και η Βασιλική Κοϊμτζίδου από το Πετρίλο Αργιθέας δημιουργός -μεταξύ άλλων- της ΑΜΚΕ Agrafa Heritage. Οι νικητέςΤΑ ΧΡΥΣΑΣτη κατηγορία Eμπλουτισμός της Τουριστικής Προσφοράς του ΠροορισμούVisit Meteora || Εμπειρίες που συνδυάζουν την πολυτέλεια με την αυθεντικότητα, ΜετέωραImage Στη κατηγορία Estate and Farm Activities ExperienceKaraiskos agritourism farm, μαθήματα μαγειρικής εμπνευσμένα από τη φιλοσοφία «από το χωράφι στο πιάτο», ΠήλιοImage Στη κατηγορία Wedding venue and Stay ExperienceΑρχοντικό Χατζηγάκη - The Chatzigakis Manor, ΠερτούλιImage Στη κατηγορία Νέα Μουσεία και Επισκέψιμοι Χώροι ΠολιτισμούΕφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας/Υπουργείο Πολιτισμού/Αρχοντικό Γεωργίου Σβαρτς, ΑμπελάκιαImage Στη κατηγορία Πολιτιστικά - Γαστρονομικά Φεστιβάλ & ΕκθέσειςNOWSTALGISM: ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΤΕ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ, ΕΝΑ ΣΧΟΛ(Ε)ΙΟ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑΣ, ΚαρδίτσαImage Στη κατηγορία Διασύνδεση του Τουρισμού με άλλους Τομείς της Ελληνικής ΟικονομίαςΕπιμελητήριο Μαγνησίας | Lincoln Center || Project Odyssey: The Chamber Music Society in GreeceImage Στη κατηγορία Αρχιτεκτονική και DesignG2 lab / Peliva Nature & suites, ΠήλιοImage ΤΑ ΑΡΓΥΡΑ Στη κατηγορία ΣυνεργατικότηταMeteora Trip | Tsiatsios Tours || Ανάκαμψη μετά τον "Daniel": Η Δράση που επανέφερε τα Μετέωρα στο ΧάρτηΣτη κατηγορία Wellness ExperienceAnatasi Spa (Ananti City Resort ) ΤρίκαλαΣτη κατηγορία Authentic Stay ExperienceAfeilianes Stone Houses, Nότιο Πήλιο Στη κατηγορία City Stay ExperienceSalina Volos - Spa Villas & Premium Residences , ΒόλοςΣτη κατηγορία Agrotourism, Farming and Food Products ProcessingKaraiskos agritourism farm/ η εξέλιξη του Αγροκτήματος ΚαραϊσκουΣτη κατηγορία Νέα Μουσεία και Επισκέψιμοι Χώροι ΠολιτισμούΕφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας/Υπουργείο Πολιτισμού/ Διαχρονικό Μουσείο ΛάρισαςΣτη κατηγορία Sports EventsUltraSwim 33.3, Σκόπελος ΤΑ ΧΑΛΚΙΝΑΣτη κατηγορία Mountain/Lakeside Hotel ExperienceKazarma Lake Resort & Spa Λίμνη ΠλαστήραΣτη κατηγορία Εκθέσεις/ΣυνέδριαKazarma Lake Resort and Spa, Λίμνη ΠλαστήραΣτη κατηγορία Ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος στον ορεινό όγκοPertouli Extreme Sports/Γιώργος ΠολυγένηςΣτη κατηγορία Summer/Beach Experience,Panormos Beach Hotel SkopelosΣτη κατηγορία Family TravelWIND BOAT Rent a Speed Boat, Skopelos Θεσσαλικά προϊόντα και μαγειρικές Η Θεσσαλία, με τον πλούτο των τοπικών της προϊόντων και τη βαθιά γαστρονομική της παράδοση, αποτέλεσε τον γευστικό πυρήνα της βραδιάς των Tourism Awards 2025. Image Οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν εκλεκτά κρασιά και αποστάγματα από τη Θεσσαλία, κάποια από τα οποία αναδείχθηκαν μέσα από ευφάνταστα κοκτέιλ, της bartender Άννα Μαρία Σαμουλαδά του «Λολίτα Cocktail Bar» στη Λάρισα. Οι εταιρίες που υποστήριξαν τη βραδιά ήταν η οικογένεια Τσιλιλή με απστάγματα και κρασιά από το Theopetra Estate - Κτήμα Θεόπετρα , το Κτήμα Δ. Μίγας / Domaine D. Migas, το Purο του Thanos Karathanos, ο Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου, το Ktima Zafeirakis , το Katsaros Distillery , τα Kardasi Distillery - Αποστάγματα Καρδάση.Το γαστρονομικό ταξίδι συνεχίστηκε με τον πλούσιο μπουφέ, επιμελημένο από τη Θεσσαλή μαγείρισσα Τασσούλα Κουφοπούλου του εστιατορίου «Απόμερο» στη Καρδίτσα, που ανέδειξε με τις προτάσεις της την τοπική κουζίνα. Η παρουσίαση των θεσσαλικών γεύσεων στην εκδήλωση υπογράμμισε τη σημασία της γαστρονομίας ως βασικού πυλώνα του τουριστικού προϊόντος της περιοχής, ενισχύοντας τη θέση της Θεσσαλίας στον χάρτη των γαστρονομικών προορισμών της Ελλάδας.